Párásodás, penészedés

Új nyílászáró és a párásodás, penészesedés

Vannak esetek amikor az ablakcsere utáni első tél beköszönt ablakunkon vagy ajtóinkon párásodást veszünk észere. Előző években pedig nem tapasztaltuk. A nyílászárók hibájára szoktunk gondolni de a lakás párás levegője a hibás általában.
Új építésű házaknál elképzelhető hogy csak az első évben jelenkezik a probléma, az  építkezéssel járó víz a következő szezonra remélhetőleg teljesen kiszárad.  
 
Ritka esetben előfordulhat penészesedés is, mely szintén nem a nyílászáró hibájából ered. Miután kicseréli rosszul szigetelő nyílászáróit, ahol a levegő szabadon járt ki-be, az új nyílászárókkal a lakás szellőzése szinte teljesen megszűnik. 
 Image
A lakásban tartózkodók párakibocsájtása főzés, stb... mind mind párát termel. Amennyiben nem cserélődik ki a a belső párás levegő a hideg rosszul szigetelt falakon lecsapódhat a nedvesség. Ez penészedéshez vezethet.
 
A probléma megelőzése, enyhítése
 
Mennyiben a ház tervezése még folyamatban van, hívjuk fel tervezőnk figyemét  erre az eseteges problémára. A megfelelő szellőztető rendszer alkalmazásával megelőzhető. Rendszeres szellőztetéssel és külső hőszigeteléssel megszüntethető ez a probléma. Szintén  mérsékelhető a párásodás légbevezetők alkalmazásával.

Légbevezetők használata

A modern, jó szigetelésű házakban a párásodás megelőzésére szolgál. A ház építésénél be kell tervezni, utólag kürülményes a kialakítása.
 
© 2011 nyílaszaro
Copyright 2012 - Minden jog fenntartva a tulajdonos részére